Stypendyści świętego Mikołaja składają sprawozdania merytoryczne do 31 stycznia

Aktualności

Każdy stypendysta programu Stypendia św. Mikołaja ma obowiązek złożenia sprawozdania dwa razy w roku szkolnym. Na koniec stycznia składane jest sprawozdanie merytoryczne, a na koniec maja sprawozdanie merytoryczne i finansowe, do którego uczeń dołącza faktury i rachunki za wydatki poniesione w ramach stypendium.

Sprawozdanie merytoryczne wypełniane jest w formie papierowej (najlepiej uzupełnione na komputerze) i podpisane składane u koordynatora stypendialnego w szkole. Szkolni koordynatorzy wysyłają skan sprawozdania do Fundacji Świętego Mikołaja na adres stypendia@mikolaj.org.pl (poprosimy o wysłanie ich do 3 lutego!) a oryginał chowają w dokumentacji stypendialnej w szkole.

sprawozdania_merytoryczne.jpg

Sprawozdanie jest dla nas bardzo ważne. Uczeń w sprawozdaniu prezentuje swoje osiągnięcia i zaangażowanie od września 2022 roku i  podjęte kroki dzięki otrzymanemu stypendium. (Uwaga! Sprawozdanie finansowe składane jest dopiero na koniec maja, a więc teraz uczniowie nie dołączają faktur i rachunków)

UWAGA! Lutowa transza stypendiów zostanie wysłana po weryfikacji sprawozdań merytorycznych.

>> POBIERZ WZÓR SPRAWOZDANIA MERYTORYCZNEGO

O programie Stypendia św. Mikołaja

Stypendia św. Mikołaja trafiają do zdolnych i zaangażowanych społecznie dzieci z niezamożnych rodzin. Program prowadzimy w ścisłej współpracy ze szkołami w całej Polsce. Stypendia św. Mikołaja zmieniają życie dzieci, ale także wspierają budowanie kultury solidarności w polskich szkołach, rozwijają wolontariat młodzieżowy i odpowiedzialność za siebie nawzajem. Do programu może dołączyć w każdym momencie, każda polska szkoła. Od fundacji otrzyma kompletne i sprawdzone narzędzie do prowadzenia lokalnie programu stypendialnego, wsparcie finansowe, merytoryczne i formalne. Za naszą pomoc nie pobieramy żadnych opłat, ani prowizji.

W roku szkolnym 2022/2023 przyznaliśmy 283 stypendia, na łączną kwotę 719 950 zł.

>>Więcej o Stypendiach św. Mikołaja

Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu

Napisz do nas na stypendia@mikolaj.org.pl lub możesz skontaktować się bezpośrednio z koordynatorami programu.

Zdjęcie portretowe Antoniny Grządkowskiej - menedżerki programów edukacyjnych w Fundacji Świętego Mikołaja
Antonina Grządkowska

Menedżer programów edukacyjnych

Zdjęcie portretowe Anny Grunwald - koordynatorki programu w Fundacji Świętego Mikołaja